Peste mic prajit cu mamaliga

de Catalina L in Peste, 3 Dec 2017 | 6921 vizualizari

 

Ce buni si crocanti sunt pestii mici prajiti.
Exista mai multe specii hamsii , sprot .... eu am gatit o specie numita "eperlan" inrudita cu somonul.
Serviti cu mamaliga si sos de usturoi sunt deliciosi  -  "reteta romaneasca"
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/peste-mic-prajit-cu-mamaliga.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de peste mic (sprot, hamsie, éperlan)
  • 5 linguri faina
  • 6 - 8 linguri de ulei
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste mic prajit cu mamaliga:

Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).

Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.

Sarati pestii.

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.

Incalziti uleiul intr-o tigaire anti-aderenta.

Puneti pestii in uleiul incins in forma de cerc -vezi aici .

Puneti-i bine unul langa altul fara sa lasati spatiu liber intre ei.

Lasati-i sa prajeasca bine, se vor uni intre ei.

Rasturnati cercul de pesti pe o farfurie mare sau un alta tigaie- atentie la uleiul incins.

Gatiti-i pe cealalta parte- adaugati ulei.

Asezati cercul de pesti pe un platou.

Serviti-i imediat cu mamaliga si sos de usturoi.

Sunt excelenti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste mic prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

04.12.2017, 19:51

Ksenya 1

04.12.2017, 21:07

imi ploua in gura

dantes 1

06.12.2017, 12:00

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou la tigaie